آنزیم بینی چیست و چه کاربردی دارد؟
تیترپلاس | بسیاری از افراد از ظاهر بینی خود راضی نیستند و از عوارض جراحی بینی نیز میترسند. در این حالت، آنزیم کوچککننده بینی گزینهای ایدهآل برای آنها محسوب میشود. به طور کلی، پیشرفت علم و تکنولوژی باعث شده که روشهای مختلفی برای تغییر و بهبود شکل بینی به وجود آید. یک از مزایای اصلی روشهای غیر جراحی عدم استفاده از داروهای بیهوشی است که ممکن است تأثیرات منفی روی بدن فرد داشته باشد. تزرق آنزیم کوچککننده بینی نیز یکی از این روشهاست و عارضههای جانبی ناشی از داروهای بیهوشی را ندارد.
بیشتر بخوانید: آلبومین چیست و چطور میتوان میزان آن را اندازهگیری کرد؟
تزریق آنزیم بینی
تزریق آنزیم هیالاز یا هیالورانیداز معمولاً همراه با کریستالیزاسیون هیدروکسی آپاتیت کلسیم در بافت چربی بینی انجام میشود. نتیجه تزریق این آنزیم کوچکشدن، کاهش حجم و تغییر شکل بینی است. این آنزیم علاوه بر کاربرد در پزشکی پوست و زیبایی در جراحی چشم و بیهوشی زنان و زایمان نیز کاربرد دارد. تزریق آنزیم کوچککننده بینی نیازی به بیهوشی و دوره نقاهت طولانی ندارد.
آیا تزریق آنزیم برای بینی شما مناسب است؟
به طور کلی تزریق آنزیم بینی برای افرادی که بینی گوشتی بزرگی دارند مناسبتر است. در این روش محبوب، آنزیم بر بافت چربی بینی فرد اثر میگذارد.
اگر ژل یا فیلر (اسید هیالورونیک) را به بینی خود تزریق میکنید و از نتیجه کار راضی نیستید، آنزیم بینی میتواند گزینه خوبی برای شما باشد. تزریق آنزیم میتواند اثر پرکننده یا ژل را خنثی کرده و فرم بینی شما را اصلاح کند. در واقع، در این حالت از آنزیم برای تخلیه ژل یا فیلر استفاده میشود.
بهطور کلی موارد استفاده از تزریق آنزیم کوچککننده بینی به شرح زیر است:
- کاهش اندازه بینی گوشتی
- کاهش تورم و بافت چربی روی بینی
- تنظیم عدم تقارن در قسمت گوشتی بینی
- تخلیه ژل یا فیلر (اسید هیالورونیک) در صورت نارضایتی
- بالا کشیدن نوک بینی
- تزریق آنزیم بینی برای از بین بردن چربی
توجه داشته باشید که تزریق آنزیم هیالاز به بینی در رفع قوز بینی و مشکلات استخوان آن هیچ فایده ای ندارد.
عوارض تزریق آنزیم کوچککننده بینی
پس از تزریق آنزیم بینی، مواردی از تورم و واکنشهای آلرژیک گزارش شده است و این علائم پس از چند روز (معمولاً سه تا چهار روز) بهطور کامل برطرف میشود.
بهطور کلی خطر و عوارض در تزریق آنزیم کوچککننده بینی کمی زیاد است. تزریق آنزیم بینی نیاز به تخصص و تجربه بسیار بالایی دارد. بنابراین مهمترین نکته قبل از انتخاب و انجام تزریق آنزیم هیالاز، انتخاب پزشک مناسب است.
توجه داشته باشید که بینی یکی از اندامهای فوقانی بدن است و از نظر عروقی خونرسانی کمتری نسبت به سایر اندامها دارد. هر گونه تزریق اشتباه یا حجم نامناسب میتواند باعث نکروز بینی و آسیب جدی به بافت و غضروف آن شود. بنابراین به دلیل خطر عوارض در این روش، در خیلی از موارد توصیه نمیشود. پس اگر مصمم به انجام آن هستید، حتما به پزشک و کلینیک معتبر مراجعه کنید.
استفاده از روش های جایگزین کم خطرتر مانند جت پلاسما برای بینی های گوشتی، تزریق فیلر برای بینیهای استخوانی و کج و نخ برای لیفت بینی پیشنهاد میشود. البته در نظر داشته باشید که تغییرات در تمامی این روش ها موقتی و جزئی است. بنابراین نباید انتظار تغییر زیادی در حد جراحی بینی داشته باشید.
بهترین دکتر برای تزریق آنزیم به بینی
یافتن پزشک متخصص و مجرب مهمترین پیشنیاز تزریق آنزیم به بینی گوشتی است. متأسفانه بارها در جامعه پزشکی مشاهده شده که مسائل مالی اولویت اول برخی از پزشکان است.
مقدار غیرطبیعی و زیاد آنزیم میتواند به بافت طبیعی بینی آسیب برساند. بنابراین گاهی اوقات ترمیم آسیب سخت و حتی غیرممکن است. اول از همه، وظیفه پزشک تزریقکننده حفظ عملکرد طبیعی و عدم ایجاد اختلال در مکانیسم تنفسی فرد است. پس از در نظرگرفتن این مورد، باید زیبایی و تناسب بینی فرد مورد توجه قرار گیرد.
ماندگاری تزریق آنزیم بینی
ماندگاری تزریق آنزیم بینی به عوامل مختلفی بستگی دارد. این مقدار برای هر فرد بسته به بدن و سبک زندگی متفاوت است. اما بهطور کلی میانگین ماندگاری این روش بین ۲ تا ۵ سال تخمین زده میشود. مراقبتهای بعد از تزریق رابطه مستقیمی با دوام دارد. در موارد خاص مانند چاقی مفرط و بارداری شاهد بازگشت ۲۰ تا ۳۰ درصد چربی بینی خواهیم بود. در صورت مشاهده تغییرات میتوان با انجام جلسات تزریق مجدد آن را به حالت اولیه برگرداند. لازم به ذکر است که این روش دائمی نیست و برای اطمینان از ماندگاری نیاز به تمدید سالیانه دارد.
مراحل کوچککردن بینی با آنزیم هیالاز
همانطور که گفته شد، اولین و مهمترین قسمت هر روش درمانی، انتخاب پزشک متخصص و مجرب برای آن درمان است. بنابراین قبل از هر چیز با پزشک متخصص مشورت کنید و شبهات و سوالات خود را با او در میان بگذارید.
برای تزریق نیازی به بیهوشی نیست و بیحسی موضعی از بروز و احساس درد جلوگیری میکند. پس از بیحسی موضعی، پزشک بسته به نیاز، آنزیم را به نواحی مختلف بینی تزریق میکند. این روش بسته به درخواست و سلیقه متقاضی و البته پزشک، بین ۲ تا ۶ جلسه در فواصل یک تا دو هفتهای انجام میشود.
بیشتر بخوانید: برای تپش قلب چه بخوریم؛ پنج ماده غذایی مؤثر
بهتر است اگر سابقه تبخال و حساسیتهای پوستی دارید به پزشک خود اطلاع دهید.
مشاوره و مراقبت بعد از تزریق آنزیم بینی
از هرگونه خارش، لمس و ماساژ بینی تا چند روز اکیداً خودداری کنید. پس از تزریق آنزیم به بینی، با توجه به نظر پزشک و دستورات پیشنهادی وی، از نوار بینی (معمولاً ۸ ساعت در روز) استفاده کنید. همچنین خودداری از استحمام و خیسکردن نواحی تزریق و هرگونه تماس با آب تا ۲۴ ساعت پس از تزریق آنزیم هیالاز ضروری است.
در جلسات توصیهشده توسط پزشک برای بررسی تغییرات بینی پس از تزریق شرکت کرده و در صورت مشاهده تورم پس از مشورت با پزشک از کمپرس سرد استفاده کنید.
هزینه تزریق آنزیم بینی
تزریق آنزیم کوچککننده بینی هزینه مشخصی ندارد. این هزینه با توجه به میزان آنزیم مصرفی و حقوق پزشک، شهر، برند آنزیم و تعداد جلسات متفاوت است. اما برای دریافت میانگین قیمت بهتر است با چند پزشک مشورت کنید.
آیا تزریق آنزیم به بینی مانند تزریق کورتون است؟
خیر، آنزیم روی بافت و سلولهای چربی بینی اثر دارد، اما تزریق کورتون کاربرد دیگری دارد.
تزریق کورتیکواستروئید برای افرادی با عارضه تورم بینی پس از جراحی تجویز میشود. کورتیکواستروئید گروهی از داروها هستند که برای کنترل حساسیت آلرژیک و کاهش التهاب پس از جراحی بینی استفاده میشوند. کورتیکواستروئیدها گاهی اوقات سیستم ایمنی فرد را ضعیف میکنند. تزریق کورتیکواستروئید برای کاهش تورم معمول ناشی از جراحی بینی و در برخی موارد برای جلوگیری از ایجاد اسکار استفاده میشود.
مدت زمان التهاب ناشی از جراحی بسته به بدن فرد، روش جراحی و حتی میزان تسلط و تخصص پزشک متفاوت است. تورم اولیه ناشی از جراحی بینی معمولا در عرض ۲ هفته فروکش میکند. اما تورم ثانویه ناشی از جراحی بینی ممکن است تا یک سال طول بکشد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید