خواص آب چغندر چیست؟
تیترپلاس| آب چغندر یکی از پرخاصیتترین و شگفت انگیز ترین نوشیدنیها است که فواید بیشماری برای بدن دارد. این ماده سرشار از مواد مغذی و ویتامینهای مختلف است که مصرف آن میتواند نیازهای بدن را برطرف کرده و استقامت بدن را بالا ببرد.
بسیاری از پزشکان طب سنتی به افراد در سنین مختلف توصیه میکنند که از خوردن این نوشیدنی مخصوصاً در فصول سرد و زمستان غافل نشوند. زیرا این کار میتواند باعث مقاوم سازی بدن آنها در برابر ویروسها شده و نقش مهمی نیز در دفع برخی سموم دارد.
اگر به دنبال یک نوشیدنی گیاهی و سالم هستید که به تنهایی و همراه خانواده از آن استفاده کنید، ما به شما آب این ماده را پیشنهاد میکنیم.
املاح و مواد معدنی موجود در آب چغندر
این نوشیدنی طبیعی و سالم سرشار از انواع مواد مغذی، املاح معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بدن است. از مهمترین مواد در آب لبو و چغندر میتوانیم موارد زیر را معرفی کنیم:
- آب
- اسیدهای آمینه
- اسید فولیک
- کربوهیدرات و قند
- انواع ویتامینهای A و B و C
- فیبرهای محلول و غیر محلول
- حجم زیادی از آنتی اکسیدان
- مواد معدنی مثل منیزیم، فسفر، آهن، سدیم، نیترات و پتاسیم
- فلاوونوئیدها و کاروتنوئیدها
مهمترین فواید آب چغندر
مصرف این ماده خوشمزه و گیاهی فواید بیشماری دارد که در ادامه بعضی از مهمترین آنها را به شما معرفی میکنیم؛
جلوگیری از پیری زودرس پوست
اولین و محبوب ترین خاصیت این ماده را میتوانیم جلوگیری از پیری زودرس پوست معرفی کنیم. آب لبو سرشار از آنتی اکسیدانهای سالم است و این آنتی اکسیدانها با رادیکالهای آزاد که باعث ایجاد چین و چروک و خطوط روی پوست صورت میشوند، مبارزه میکنند.
همچنین به دلیل داشتن ویتامین C و املاح معدنی دیگر نقش مهمی در حفظ سلامت و شادابی پوست صورت دارند. طبق تحقیقات انجام شده خوردن آب چغندر سبب کاهش رنگدانههای پوست شده و نقش مهمی در کاهش تیرگی و لکههای پوستی دارد.
بهبود عملکرد کبد
یکی دیگر از مهمترین فواید خوردن این نوشیدنی را میتوانیم سم زدایی بدن و بهبود عملکرد کبد معرفی کنیم. آب چغند سرشار از گلوتاتین است که این ماده از کبد به خوبی محافظت کرده و باعث بازسازی بهتر سلولهای کبدی میشود. در صورتی که به بیماریهای کبدی از جمله کبد چرب مبتلا شدهاید، توصیه میکنیم خوردن این ماده پرخاصیت را در اولویت قرار دهید.
کمک به کاهش وزن
میزان کالری آب چغندر بسیار کم بوده و میتوان از آن برای کاهش وزن استفاده کرد. این ماده باعث پاکسازی کبد شده و به دلیل داشتن فیبرهای محلول و غیر محلول باعث میشود تا شما مدت طولانی احساس سیری کنید. شما میتوانید برای تهیه اسموتی در صبحانه از آب لبو و چغندر استفاده نمایید؛ علاوه بر این، این ماده بدون چربی بوده و انرژی لازم را برای شما فراهم میکند.
کمک به کاهش فشار خون
مصرف آب لبو و چغندر تاثیرات مثبت زیادی روی کاهش فشار خون دارند. این نوشیدنی حاوی نیترات و پتاسیم است که مصرف آن خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش داده و فشار خون را نیز پایین میآورد. علاوه بر این، نیترات و پتاسیم موجود در این نوشیدنی سبب گشاد کردن رگهای خونی شده که علاوه بر کاهش فشار خون، نقش مهمی نیز در جلوگیری از ابتلا به سکتههای قلبی مزمن دارد.
کاهش خطر ابتلا به سرطان
طبق تحقیقات انجام شده مصرف آب چغندر به دلیل داشتن آنتی اکسیدانهای مفید و بتالینها و دیگر ترکیبات پلی فنلی، باعث کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به انواع سرطانها میشود. مصرف منظم و طولانی مدت آب لبو و چغندر سبب از بین رفتن مولکولهای ناپایدار و رادیکالهای آزاد داخل بدن شده و باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان میشود. همچنین میتوان در زمان شیمی درمانی نیز برای درمان سریعتر از آن استفاده کرد.
حفظ سلامت اعصاب و ماهیچهها
یکی دیگر از خواص آب چغندر را میتوانیم حفظ سلامت اعصاب و ماهیچهها به دلیل داشتن آب فراوان و پتاسیم معرفی کنیم. به عبارتی شما با نوشیدن آن میتوانید ضعف، گرفتگی عضلات و خستگی را برطرف کنید. توصیه میکنیم برای گرفتن نتیجه بهتر، از میزان مناسب و در حد اعتدال آن استفاده کرده و در صورت ابتلا به بیماریهای کلیوی قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض مصرف بیش از اندازه آب چغندر
این محصول فواید زیادی دارد اما مصرف بیش از اندازه آن ممکن است کلسیم بدن را کاهش داده و مشکلاتی مثل پوکی استخوان به وجود بیاورد، علاوه بر این، باعث بدتر شدن بیماریهای کلیوی میشود.
البته برای افرادی که مشکلات گوارشی شدید دارند نیز خوردن بیش از اندازه آب چغندر میتواند سبب دل درد یا شدیدتر شدن مشکلات گوارشی شود. پس بهتر است در مصرف آن زیادهروی نکنید. همچنین زنان باردار و بانوان شیرده نیز بهتر است به صورت روزانه فقط مقدار کمی از آن را میل کنند.
طرز تهیه آب چغندر
گرفتن آب چغندر بسیار راحت است. شما باید در ابتدا چغندر را کاملاً شسته و تمیز کنید. سپس پوست آنها را بگیرید و پس از برش آنها به قطعات کوچک آنها را داخل آبمیوه گیری بریزید. به همین راحتی آب چغندر شما آماده است. در صورت تمایل برای بهتر شدن طعم آن و افزایش خواص نوشیدنی میتوانید آبمیوههای دیگر مثل لیمو، آب سیب یا آب هویج را نیز به آن اضافه کنید.
مقدار مجاز مصرف آب لبو و چغندر قرمز در طول روز ۲۵۰ میلی لیتر یا یک لیوان متوسط است. با این حال در صورت داشتن مشکلاتی مانند بیماریهای کلیوی، پوکی استخوان یا در صورتی که در دوران بارداری و شیردهی هستید، بهتر است در مصرف آن احتیاط کنید.
سخن پایانی
خوردن آب چغندر هیچگونه محدودیتی نداشته و تمام افراد در هر سن و سالی میتوانند از آن استفاده کنند. توصیه میکنیم در فصول سرد سال که احتمال ابتلا به انواع بیماریهای ویروسی و باکتریایی افزایش پیدا میکند مصرف روزانه این نوشیدنی را در وعدههای غذایی خود قرار دهید.
علاوه بر این، بهتر است از مصرف بیش از حد آن و زیادهروی در مصرف این ماده خودداری کرده و آن را به اندازه و در حد اعتدال مصرف نمایید.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید