چطور بفهمم چند سیم کارت دارم؟
تیترپلاس | عدم دقت در نگه داری سیم کارتها و ارزان بودنشان سبب شده تا افراد چندین سیم کارت بدون آنکه بدانند در کجا و در دسترس چه کسی قرار دارد، داشته باشند و این امر باعث شده سیم کارت در دسترس افراد مختلف قرار بگیرد و به فعالیتهای مجرمانه اقدام کنند. اما آیا راهی برای کسب اطلاع از تعداد سیمکارتهای فعال وجود دارد؟ به عنوان یک شخص عادی چطور بفهمم چند سیم کارت دارم؟
دقت نکردن در نگهداری سیمکارتها و ارزان بودنشان باعث شده تا افراد چندین سیمکارت داشته باشند و گاهی این سیمکارتها بدون هویت است. سیمکارتها اگر در دسترس افراد متفاوت قرار بگیرند، میتوانند زمینه فعالیتهای مجرمانه باشند.
بیشتر بخوانید:
محبوبترین شبکه اجتماعی در دنیا کدام است؟
چطور بفهمم چند سیم کارت دارم و چه شمارهای به نام من است؟
پدیده سیمکارتهای جعلی و ناقص یا همان سیمکارتهای بدون هویت که به اقدامات خلافکارانه منجر شده، طی سالهای گذشته مشکلات متعددی ایجاد کرده و از سوی دیگر بهواسطه این سیمکارتها قاچاقهای متعددی انجام شده است. درنهایت به منظور جلوگیری از این تخلفات، سامانه استعلام تعداد خطوط مشترکین راهاندازی شده است.
حالا کاربران با مراجعه به پورتال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در بخش خدمات الکترونیکی و یا در نشانی اینترنتی mobilecount.cra.ir میتوانند از تعداد خطوطی که با کد ملی آنها ثبت شده، مطلع شوند و نسبت به غیرفعال کردن خطوطی که از آنها استفاده نمیکنند، اقدام کنند.
علاوه بر استفاده از سایت رگولاتوری، کاربران برای استعلام تعداد خطوط ثبت شده به نام خود میتوانند با ارسال کد ملی مالک خط به یکی از شمارههای ۳۰۰۰۱۵۰ و ۳۰۰۰۵۰۴۹۰۱ از طریق یکی از خطوط تحت مالکیت اقدام کنند و استعلامی از تعداد سیمکارتها دریافت کنند.
نکته قابل توجه این است که خدمات گفته شده فقط به افرادی تعلق میگیرد که حداقل یک سیم کارت در یکی از اپراتورها داشته باشند، بدین ترتیب مشترکین تلفن همراه باید کد ملی و شماره تلفن همراه خود را در این سامانه وارد کنند. پس از ثبت اطلاعات، پیامکی برای آنها ارسال میشود که در آن تعداد سیمکارتهای ثبت شده با کد ملی شخص مشخص است. هر مشترک در هر دوره ۱۰ روزه فقط یکبار میتواند از این سامانه تعداد خطوط خود را استعلام بگیرد.
هر شخص میتواند حداکثر تا ۱۰ سیمکارت فعال به نام خود در مجموع اپراتورهای تلفن همراه داشته باشد. اتباع غیرایرانی با داشتن مدارک هویتی معتبر مانند گذرنامه، کارت پناهندگی، کارت اقامت، کارت هویت و کارت سبز میتوانند بهصورت همزمان حداکثر سه سیمکارت فعال از مجموع تمامی اپراتورهای تلفن همراه به نام خود داشته باشند. البته مواردی مانند شرکتها برای تعداد سیمکارتهای فعال به نام خودشان محدودیتی ندارند.
توجه داشته باشید که بسیاری از کلاهبرداریهای اینترنتی و تلفنی با استفاده از سیمکارتهای تلفن افراد دیگر انجام میشود، بنابراین افراد نباید سیم کارت فعال خود را در اختیار دیگران قرار دهند یا با مراجعه به دفاتر امور مشترکین، باید سیمکارتهایی که به نام خودشان فعال شده و افراد از آنها بیخبرند را مسدود کنند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید