شکایت از کلاهبرداری اینترنتی: راهکارهای حقوقی و روش های پیشگیری
وکیل در مورد شکایت از جرم کلاهبرداری توضیح می دهد: اولین قدم برای راه اندازی یک پرونده کیفری در ارتباط با این جرم، نوشتن و تنظیم شکوائیه علیه فرد یا افراد مورد اتهام است. شکایت از کلاهبرداری به این شکل است که پس از نوشتن شکوائیه به طریقه ای قانونی و درست، آن را در […]
وکیل در مورد شکایت از جرم کلاهبرداری توضیح می دهد: اولین قدم برای راه اندازی یک پرونده کیفری در ارتباط با این جرم، نوشتن و تنظیم شکوائیه علیه فرد یا افراد مورد اتهام است.
شکایت از کلاهبرداری به این شکل است که پس از نوشتن شکوائیه به طریقه ای قانونی و درست، آن را در دادسرا از طریق دفاتر خدمات قضایی الکترونیکی ثبت می کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر از بهترین وکیل کیفری در اصفهان کلیک کنید.
طبق قانون آمده است که دادسرا باید شکایت شاکی را در هر زمان و حتی اگر به صورت شفاهی باشد، پذیرا باشد. با این حال، در عمل مشاهده می شود که برای ارائه شکایت کلاهبرداری نیاز است تا مراحل معینی را طی کرده و مطابق با رویه های موجود عمل کنیم.
وکیل برای شکایت کلاهبرداری چگونه عمل میکند؟
پس از دریافت مشاوره حقوقی و جمع آوری اطلاعات لازم از موکل، وکیل کلاهبرداری اقدام به تنظیم شکوائیه و تقدیم آن به مراجع قضایی می کند.
وکیل کلاهبرداری در تمام مراحل دادرسی جرم کلاهبرداری در محاکم گوناگون حاضر شده و حضور موکل لازم نیست.
وکیل کلاهبرداری مسئول پیگیری و انجام تمامی امور مرتبط با پرونده است، زیرا یکی از نگرانی های اصلی موکلین، عدم امکان حضور مکرر برای پیگیری پرونده های حقوقی در دادگاه ها و دادسراها است.
توجه: در مواردی که در ابلاغیه ذکر شده باشد حضور موکل الزامی است، موکل باید به همراه وکیل خود به دادگاه مراجعه کند. در سایر مواقع، نیازی به حضور موکل نیست و وکیل می تواند به نمایندگی از او به بهترین شکل دفاع کند.
مراحل شکایت کلاهبرداری چیست؟
وکیل کلاهبرداری در اصفهان توضیح می دهد: پس از ثبت شکوائیه در دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی، پرونده متناسب با مورد به دادیاری یا بازپرسی ارجاع داده شده و در آنجا ثبت می شود. شاکی به همراه وکیل خود برای توضیح و بیان اظهاراتشان، بر اساس ابلاغیه در شعبه حاضر می شوند.
پس از دریافت اظهارات شاکی و بررسی های لازم، دادیار یا بازپرس در صورت مشاهده دلایل کافی برای اتهام، متهم را با صدور ابلاغیه ای دعوت به دادگاه می کند و پس از شنیدن اظهارات او، اقدام به اخذ آخرین دفاع و صدور قرار تامین کیفری می نماید.
رسیدگی به شکایت از جرم کلاهبرداری چگونه است؟
در دادسرا، چه در شعبه دادیاری چه در شعبه بازپرسی، رسیدگی به صورت غیرترافعی انجام می گیرد. غیرترافعی بودن به این معناست که طرفین دعوای کیفری مانند شکایت از جرم کلاهبرداری یا مواد مخدر، بدون دیدار یکدیگر و فقط با حضور نزد دادیار یا بازپرس برای ارائه توضیحات خود حاضر می شوند.
نکته: در مرحله دادسرا و در جریان رسیدگی به شکایت کلاهبرداری، در صورتی که دادیار یا بازپرس لزومی ببیند، می تواند طرفین دعوا را برای مواجهه حضوری در زمان معینی به شعبه خود دعوت کند. در این زمان است که طرفین دعوا همزمان نزد مقام رسیدگی کننده حاضر شده و یکدیگر را در دادسرا ملاقات می کنند.
در مقابل، رسیدگی در دادگاه به شکلی متفاوت انجام می شود که طرفین برای برگزاری جلسه رسیدگی به دادگاه دعوت می شوند و قاضی به طور همزمان به اظهارات آنها گوش می دهد.
بنابراین، در بیشتر دعاوی کیفری مانند شکایت مواد مخدر، طرفین تا زمانی که پرونده از دادسرا به دادگاه ارجاع و قرار مجرمیت صادر شود، یکدیگر را نمی بینند.
شکایت از جرم کلاهبرداری اینترنتی چگونه است؟
جرم کلاهبرداری اینترنتی یکی از مصادیق جرایم رایانه ای است که شامل اقدامات کلاهبردارانه از طریق اینترنت و دیگر وسایل الکترونیکی می شود. یکی از تفاوت های اصلی بین شکایت از کلاهبرداری اینترنتی و کلاهبرداری سنتی در این است که، در موارد اینترنتی، مرحله رسیدگی و تحقیقات مقدماتی توسط پلیس فتا انجام می پذیرد.
نکته: در بسیاری از مواقع، شاکی اطلاعی از هویت فردی که نسبت به کلاهبرداری اینترنتی از حساب او اقدام کرده ندارد. این مسئله توسط پلیس فتا بررسی شده و نتایج تحقیقات به دادسرا ارسال می گردد تا اقدامات قضایی متناسب انجام شوند.
دادگاه صالح به رسیدگی به شکایت
با توجه به تقسیم بندی محاکم به دادگاه های حقوقی و کیفری و همچنین سایر تقسیم بندی ها بر اساس صلاحیت ذاتی، شکایت از جرم کلاهبرداری در دادگاه کیفری رسیدگی می شود. دادگاه کیفری دو، بسته به موقعیت جغرافیایی که جرم در آن اتفاق افتاده است یا مکان دستگیری متهم، صلاحیت رسیدگی به پرونده را دارد.
ابتدا تحقیقات مقدماتی توسط دادسرای مرتبط که در همان محدوده ی دادگاه کیفری دو فعال است، انجام می شود. در صورتی که پرونده کیفری شکایت از جرم کلاهبرداری به منع تعقیب مواجه نشود و با صدور قرار مجرمیت همراه باشد، به دادگاه ارسال می گردد. دادگاه کیفری دو با در نظر گرفتن صلاحیت ذاتی و محلی خود به پرونده رسیدگی خواهد کرد.
کلاهبرداری چیست؟
هر شخصی که با استفاده از حیله، تقلب، و یا ایجاد امیدواری به امور غیر واقع یا ترساندن از حوادث غیرواقعی، مردم را فریب دهد و به این طریق به دارایی های دیگران دست یابد، به عنوان کلاهبردار شناخته می شود. این عمل می تواند شامل ادعای وجود شرکت ها، تجارتخانه ها، کارخانه ها، یا موسسات غیر واقعی، یا داشتن اموال و اختیارات فرضی باشد. همچنین، استفاده از نام یا عنوان جعلی نیز جزئی از این تقلب ها محسوب می شود.
مجازات های مربوط به این جرم شامل بازگرداندن اصل مال به صاحب آن و حبس از یک تا هفت سال، به علاوه پرداخت جزای نقدی معادل با مقدار مالی که به دست آورده است، می باشد. این تعریف نه تنها به شفاف سازی مفهوم کلاهبرداری کمک می کند، بلکه به تبیین دقیق مجازات های قانونی مرتبط با آن نیز می پردازد.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید