داروی آتورواستاتین برای چیست؟
تیترپلاس| آتورواستاتین Atorvastatin یکی از موثرترین داروهای موجود در بازار است که از آن برای درمان کلسترول بالا استفاده میکنند. این قرص به در بستههای ۳۰ عددی عرضه شده و بیمارانی که درگیر کلسترول بالای خون هستند میتوانند با مصرف این قرص، عوارض حاصل از این بیماری خطرناک را کاهش دهند.
این قرص روکشدار در دسته استاتینها قرار دارد که با مصرف منظم آن میتوان آنزیمهای سازنده کلسترول را کاهش داده یا آنها را مهار کرد. این موضوع ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و ایجاد مشکلات خطرناکتر مانند سکتههای قلبی را کاهش میدهد.
اطلاعات شناسنامه ای قرص آتورواستاتین
با کسب اطلاعات دقیقتر و لازم در مورد این دارو میتوانید با خیال راحتتری آن را مصرف کنید. این دارو به عنوان مهارکننده HMG-CoA شناخته میشود. از این قرص برای کاهش کلسترول و کنترل چربی خون و پایین آوردن خطر ابتلا به انواع بیماریهای قلبی استفاده میکنند.
این دارو برای نخستین بار توسط دکتر بروس راث در سال ۱۹۸۵ تولید و در سال ۱۹۹۶ مورد تایید قرار گرفت. همچنین فرمول شیمیایی آتورواستاتین C33H35FN2O5 است. داروهای هم گرو آتورواستاتین شامل فلوواستاتین، پیتاواستاتین، لووستاتین، سیمواستاتین، روسوواستاتین و پراواستاتین هستند. شکل اصلی دارو به صورت قرصهای جامد است.
پزشکان بعد از مشاهده آزمایش خون شما میتواند وجود مقادیر زیاد کلسترول را تشخیص دهند. در صورتی که میزان کلسترول از حد طبیعی و مجاز بیشتر باشد ممکن است این دارو را که تاثیرات خوبی روی کاهش کلسترول و چربی خون اعمال میکند برای شما تجویز کنند. اما در نظر داشته باشید شما هیچگاه نباید بدون نظر پزشک از این قرص استفاده کنید.
موارد موارد منع مصرف آتورواستاتین
درست است که مصرف دارو آتورواستاتین نقش مهمی در کاهش کلسترول خون و جلوگیری از ابتلا به برخی مشکلات خطرناک داخلی دارد اما همانند هر داروی دیگری دارای منع مصرف است. مهمترین مواردی که هنگام مصرف این دارو باید در نظر گرفته شود به شرح زیر است:
- اگر باردار هستید یا در مرحله شیردهی قرار دارید حتماً قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
- در صورت داشتن مشکلات و اختلالات کبدی یا هرگونه عارضهای که به کبد مربوطه میشود قبل از مصرف به پزشک خود اطلاع دهید.
- اگر سابقه ابتلا به بیماریهایی مانند سکته، خونریزی مغزی یا تیروئید کم کار را دارید قبل از مصرف باید به پزشک خود اطلاع داده و در صورت تایید اقدام به مصرف قرص آتورواستاتین کنید.
- در صورتی که مشکلات عضلانی مثل درد یا گرفتگی عضلانی دارید بهتر است در مصرف آن احتیاط کرده و قبل از مصرف در این مورد با پزشک مشورت کنید.
- در صورت بروز حساسیت و مشاهده علائمی مانند سرگیجه و حالت تهوع شدید، مصرف دارو را قطع کرده و پزشک خود را مطلع کنید.
نحوه صحیح مصرف قرصهای آتورواستاتین
در مورد نحوه صحیح این قرصها باید بگوییم که شما میتوانید هر موقع از روز که مایل بودید آن را مصرف کنید. این قرص با غذاها تداخل نداشته و میتوان به راحتی آن را قبل یا بعد از غذا میل کرد. در حال حاضر در کشور ایران قرص آتورواستاتین به صورتهای ۱۰،۲۰،۴۰ میلیگرم وجود دارد و شما باید بر اساس شرایط جسمی و توصیه پزشک از قرص مناسب استفاده کنید.
در اغلب مواقع برای بیماران مصرف یک بار در روز، کافی است. اگر فراموش کردید در زمان مناسب قرص را استفاده کنید جای نگرانی نیست. شما میتوانید بلافاصله پس از یادآوری آن را میل کنید، اما از مصرف دو برابر قرص در یک نوبت جدا پرهیز کنید.
بسیاری از پزشکان معتقدند بهترین زمان مصرف این قرص از ساعات ۷ تا ۸ شب است. زیرا این کار از جذب کلسترول در وعده شام جلوگیری کرده و این موضوع باعث کاهش ریسک خطر ابتلا به سکتههای قلبی و کلسترول بالای خون میشود.
توصیههای مهم دارویی در زمان مصرف قرص آتورواستاتین
اگر نیاز است تا از این قرص برای برطرف کردن مشکلات داخلی مثل کاهش کلسترول و چربی خون استفاده کنید باید به چند نکته و توصیه مهم توجه نمایید.
انجام آزمایشات و معاینات دورهای در طی مصرف
اولین موضوع این است که به احتمال زیاد شما باید تا مدت طولانی این دارو را مصرف کنید به همین دلیل نیاز است تا به صورت مرتب چکاپ شده و آزمایشات و معاینات دورهای را انجام دهید تا پزشک بتواند تاثیر این دارو را روی سلامت شما ارزیابی کند.
ادامه دادن مصرف تا پایان درمان
در مرحله بعد نیاز است تا مصرف دارو را تا موقعی که پزشک برای شما تجویز کرده ادامه دهید به عبارتی نباید به صورت ناگهانی و خودسرانه مصرف این داروها قطع نمایید.
رژیم غذایی سالم
برای اینکه نتیجه زودتر و سریعتری دریافت کنید باید در کنار مصرف قرص آتورواستاتین، یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و در صورت امکان اقدام به حذف نمک، سیگار و الکل کنید.
تداخلات دارویی این قرص
اگر نیاز است تا قرص آتورواستاتین مصرف کنید باید بدانید که این قرص دارای تداخلات دارویی مختلف است و استفاده آنها با یکدیگر میتواند مشکلات مختلفی برای شما ایجاد کند. برخی تداخلات دارویی این قرص عبارتاند از:
- هورمونهای استروژن یا پروژسترون
- ریفامپین
- الکل
- مخمر برنج قرمز
- آنتی بیوتیکهایی مثل اریترومایسین و کلاریترومایسین
- کلشیسین
- سیکلوسپورین
- دیگوکسین
عوارض جانبی این دارو
مصرف این قرص در صورتی که زیر نظر پزشک باشد به ندرت عوارض جانبی یا مشکلات مختلف ایجاد میکند. با این حال ممکن است برخی از افراد به این دارو واکنشهای آلژیک نشان دهند. در صورت مشاهده علائم زیر بهتر است مصرف دارو را قطع کنید:
- درد مفاصل شدید
- اسهال
- بیخوابی
- گیجی
- فراموشی
- خارش و تورم در ناحیه زبان، گلو و صورت
- مشکلات تنفسی
- تیرگی ادرار
- دردهای شکمی شدید
سخن پایانی
در این مقاله برای شما در مورد قرص آتورواستاتین به عنوان یکی از موثرترین داروهای کاهنده کلسترول و چربی خون صحبت کردیم. این قرص یکی از پرمصرفترین داروهای موجود در بازار است که به دلیل ترکیبات ویژه باعث کاهش کلسترول خون و جلوگیری از ابتلا به برخی بیماریهای خطرناک مثل سکته قلبی یا مغزی میشود.
برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه را از این دارو بگیرید باید آن را بر اساس توصیه پزشک خود و به صورت روزانه مصرف کنید. همچنین از قطع مصرف به صورت ناگهانی یا استفاده از چند تا قرص در طول روز نیز پرهیز کنید.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید