جوش سر خطرناک است؟
تیترپلاس| اگر شما هم به این سوال فکر میکنید که آیا جوش سر خطرناک است؟ این مقاله را دنبال کنید. جوشها جزء عارضههایی هستند که میتوان آنها را در تمام نقاط بدن مشاهده کرد. این مشکل به دلیل انسداد منافذ پوست به وجود آمده و در اغلب مواقع خطری برای افراد به همراه ندارد.
کف سر نیز یکی از قسمتهای بدن به حساب میآید که ممکن است به دلایل مختلف مانند عدم رعایت بهداشت، استفاده از شامپوهای نامناسب یا ابتلا به برخی بیماریها مستعد جوش شود. بهدلیل حساسیتهای بالایی که سر به عنوان یکی از قسمتهای مهم بدن دارد، نیاز است تا این موضوع به صورت تخصصیتر بررسی شود. برای اطلاع بیشتر از این موضوع بهتر است تا پایان مقاله همراه ما باشید.
انواع جوش سر
بر اساس تحقیقات صورت گرفته در این زمینه، تقریباً ۱ درصد از افراد جامعه با مشکل ایجاد جوش روی پوست سر مواجه میشوند. قبل از اینکه بخواهیم توضیح دهیم که آیا جوش سر خطرناک است یا نه نیاز است تا با انواع جوشها آشنا شوید.
انواع جوشهایی که در سر و لابلای موها ایجاد میشوند ممکن است دارای ویژگی و حالتهای مختلف باشند. در یک تقسیم بندی کلی این مشکل به سه حالت خفیف، متوسط و شدید ایجاد میگردد.
- سری خفیف این مشکل شامل جوشهای سرسفید و سرسیاه چرکی هستند که بهدلیل انسداد چربی ایجاد شده و معمولاً مشکلی به وجود نمیآورند. این نوع جوشها اکثرا پس از گذشت مدتی بهبود مییابند.
- جوشهای متوسط که با نام پاپولها و پوستولهای سطح پوست به حساب میآیند در این دسته قرار داشته و معمولاً بهدلیل افزایش سطح باکتریهای پوستی ایجاد میشوند. این نوع جوشها نیز مشکلات و خطرات زیادی بههمراه ندارند.
- جوشهای شدید
شامل کیستها و ندولها هستند که در عمق پوست جای گرفته و در اثر مشکلات پوستی یا داخلی به وجود میآیند. در صورت مشاهده آنها و ایجاد مشکلات دیگری مثل خارش یا سوزش نیاز است تا به پزشک مراجعه کنید.
مهمترین دلایل به وجود آمدن جوش کف سر چیست؟
اگر بخواهیم به طور دقیقتر و تخصصیتر بررسی کنیم که آیا جوش سر خطرناک است؟ نیاز است تا بدانیم مهمترین دلایل به وجود آمدن این جوشها چیست؟ دکتر جوشوا زایچنر، متخصص پوست در نیویورک، اذعان دارد که جوشهای سر در اثر تولید بیش از حد چربی و ایحاد انسداد در قسمت فولیکولهای مو ایجاد میشوند.
این مشکل میتواند دلایل مختلفی داشته باشد اما از اصلیترین آنها میتوانیم به عدم رعایت بهداشت و استفاده از شامپوهای نامناسب اشاره کنیم. بهعبارتی گاهی مواقع شامپوها سبب تمیز شدن سر نمیشوند و این موضوع میتواند باعث تجمع چربیها و مسدود شدن منافذ سر باشد.
همچنین شستن بیش از اندازه سر نیز باعث از بین رفتن چربیهای مفید سر شده و این موضوع نیز میتواند سبب تحریک کف سر و به وجود آمدن جوشهای مختلف شود. از برخی دیگر از دلایل ایجاد این مشکل میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- نفوذ انگل هیره
- قارچ
- پروپیونی باکتریوم آکنس
- استافیلوکوک اپیدرم
جوشها بر اساس علل بروز، نوع و ظاهری که دارند مطابق بالا تقسیمبندی میشوند و افراد غالبا به یکی از چهار نوع اصلی آن دچار میشوند.
پاسخ قطعی به سوال آیا جوش سر خطرناک است؟
همانطور که گفته شد جوشها دارای نمونههای مختلفی هستند که برخی از آنها بیخطر بوده و برخی ممکن است خطراتی را به همراه داشته باشند. در صورتی که متوجه ایجاد جوش کف سر شدید نیاز است تا در ابتدا اقدام به تعویض شامپوی خود کرده و به صورت صحیح و اصولی سر خود را شستشو دهید.
علاوه بر این، استفاده از برس ضدعفونی شده و عدم قرارگیری در محیطهای آلوده نیز میتواند به رفع این مشکل کمک کند. اما پس از رعایت موارد ذکر شده شاهد شدیدتر و بدتر شدن جوشها شدید نیاز است تا در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید.
بررسی تخصصی خطرناک بودن جوش سر نیاز به معاینه اولیه پزشک داشته و او با مشاهده نوع جوشها و در نظر گرفتن مواردی مانند سوزش یا خارش آن میتواند تشخیص دهد که آیا جوش سر خطرناک است یا خیر.
راههای درمانی جوش سر
پس از پاسخ به سوال آیا جوش سر خطرناک است؟ باید در مورد راههای درمانی آن نیز بدانید. در حال حاضر روشهایی مثل درمانهای خانگی و دارو درمانی برای برطرف کردن جوش سر توصیه میشود.
استفاده از برخی مواد گیاهی همچون موارد زیر میتواند نقش مهمی در رفع مشکلات به وجود آمده یا تنظیم چربی پوست سر داشت باشد.
- سرکه سیب
- روغن جوجوبا
- روغن درخت چای
- سیر
- آب گوجه فرنگی
اما در صورتی که جوشهای سر به وجود آمده زیاد باشند و از نوع جوشهای خطرناک به حساب بیایند ممکن است پزشک داروهای حاوی سالیسیلیک اسید، گلیکولیک اسید و کتوکونازول یا سیکلوپیروکس را برای شما تجویز کند.
به هر حال در مراحل اولیه توصیه میکنیم راههای خانگی را امتحان کرده و الگوی شستن سر خود را به تغییر دهید. در صورتی که مشکل شما برطرف نشد باید برای تشخیص تخصصی و دریافت داروهای قویتر به پزشک مراجعه کنید.
پس از مشاهده جوش سر باید چه اقداماتی انجام داد؟
حالا که در مورد این موضوع دانستید که آیا جوش سر خطرناک است، بهتر است بدانید پس از مشاهده جوش سر باید چه اقداماتی انجام دهید. در این مورد باید بگوییم که از مصرف هرگونه دارو بهصورت خودسرانه پرهیز کرده و با یک پزشک متخصص صحبت کنید.
در این مواقع پزشک ممکن است برای شما داروهای مختلف و انواع آنتی بیوتیکها و حتی آنتی هیستامی را تجویز کند. همچنین استفاده از شامپوی مناسب و عدم دستکاری کردن جوشها نیز در این مواقع توصیه میشود.
گاهی مواقع وجود جوش سر به دلیل ابتلا به برخی بیماریهای داخلی مثل کلسترول یا کبد چرب است که در این مواقع پزشک برای شما دارو تجویز کرده و شما با مصرف آنها میتوانید با خیال راحت از شر این مشکل خلاص شوید.
سخن پایانی
در این مقاله برای شما توضیح دادیم که آیا جوش سر خطرناک است یا خیر و اطلاعات کاملتر را در مورد این موضوع در اختیار شما قرار دادیم. توجه داشته باشید همانند قسمتهای دیگر بدن ممکن است روی کف سر و لابلای موها نیز جوش به وجود بیاید.
در بیشتر مواقع این مشکل خطری به همراه نداشته و جای نگرانی نیست. اما برخی مواقع نیز این موضوع به دلیل ابتلا به برخی بیماریهای خطرناک داخلی یا ایجاد مشکلات پوستی جدی است که شما باید درمانهای تخصصی و موثر را آغاز کرده تا از گسترش آنها و ایجاد آسیبهای جدی جلوگیری کنید.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید