بهترین دارو برای رفلاکس معده
تیترپلاس| انواع مختلفی از داروهایی که برای درمان بیماری رفلاکس معده (GERD) استفاده می شوند، وجود دارد که در ادامه به آنها پرداخته میشود.
مهارکنندههای پمپ پروتون (PPIs)
این داروها قویترین نوع داروی ضد اسید هستند. آنها پمپهایی که اسید معده تولید کردهاند را مسدود میکنند. این مهار کنندهها معمولا برای درمان شدید رفلاکس معده تجویز میشوند. نمونههایی از این بهترین دارو برای رفلاکس معده عبارتاند از:
- امپرازول (Prilosec)
- لانسوپرازول (Prevacid)
- رابپرازول (Nexium)
- اس امپرازول (Nexium) (Protonix)
- پنتوپرازول (Protonix)
مسدود کننده های H2
این داروها با مسدود کردن هیستامین عمل میکنند، هورمونی که تولید اسید معده را تحریک میکند. آنها به اندازه PPIها قوی نیستند، اما ممکن است برای افراد مبتلا به رفلاکس معده خفیف تا متوسط موثر باشند. نمونههایی از مسدود کنندههای H2 عبارتاند از:
- رانیتیدین (Zantac)
- فاموتیدین (Pepcid)
- سیمتیدین (Tagamet)
آنتاسیدها
آنتاسید یکی از بهترین دارو برای رفلاکس معده است که به سرعت سوزش سر دل و سایر علائم مرتبط با رفلاکس معده را تسکین میدهد. این دارو اسید معده را خنثی میکند. آنتی اسیدها را میتوان بدون نسخه خریداری کرد. نمونههایی از آنتی اسیدها عبارتاند از:
- Maalox
- Tums
- Mylanta
بیشتر بخوانید: هیدروکسی زین برای چیست؟
انتخاب بهترین دارو برای رفلاکس معده
رفلاکس معده که به آن بیماری برگشت اسید معده (GERD) نیز گفته میشود، زمانی اتفاق میافتد که اسید معده بهطور مکرر به مری باز میگردد و باعث سوزش سر دل و ناراحتی دیگر میشود.
داروهای مختلفی برای درمان رفلاکس معده وجود دارد، اما بهترین دارو برای شما بهعوامل مختلفی ازجمله شدت علائم، سایر مشکلات سلامتی و داروهای دیگری که مصرف میکنید، بستگی دارد.
در برخی موارد، پزشک ممکن است داروهایی مانند داروهای ضد اسپاسم یا داروهای پروکینتیک را برای کمک به حرکت غذا ازطریق معده تجویز کند.
بهطور کلی انتخاب بهترین دارو برای رفلاکس معده با مشورت با پزشک یا سایر ارائه دهندگان مراقبتهای بهداشتی آغاز میشود. آنها میتوانند در انتخاب دارویی که برای شما مناسب است، کمک کنند.
بهترین قرص برای سوزش معده
درحالی که داروهای بدون نسخه زیادی برای درمان سوزش معده وجود دارد، اما بهترین دارو برای رفلاکس معده به علت سوزش معده شما بستگی دارد. اگر سوزش معده شما خفیف تا متوسط است، ممکن است داروهای بدون نسخه مانند آنتی اسیدها یا مسدود کنندههای H2 کافی باشد. با این حال، اگر سوزش معده شما شدید است یا به درمانهای بدون نسخه پاسخ نمیدهد، ممکن است نیاز به مصرف داروهای قویتر تجویز شده توسط پزشک داشته باشید.
زمان مصرف داروهای رفلاکس معده
بهترین زمان مصرف داروهای رفلاکس معده به نوع دارو و دستور پزشک بستگی دارد. بهطور کلی دستهبندیهای زیر وجود دارد:
- داروهای مهارکنندههای پمپ پروتون که شامل امپرازول، لانسوپرازول، پانتوپرازول و رابپرازول هستند، معمولا یک بار در روز، ۳۰ دقیقه تا یک ساعت قبل از صبحانه مصرف میشوند. برخی از فرمولاسیونهای این داروها نیز میتوانند دو بار در روز، یک بار صبح و یک بار شب، مصرف شوند.
- داروهای مسدود کنندههای H2 که شامل رانیتیدین و فاموتیدین هستند، معمولا دو بار در روز، یک بار صبح و یک بار شب، یا یک بار در روز، قبل از خواب مصرف میشوند.
- داروهای آنتیاسیدها که شامل داروهایی مانند Maalox و Tums هستند، میتوانند در صورت نیاز و بهصورت مقطعی برای تسکین سریع علائم سوزش سر دل مصرف شوند.
امپرازول و تاثیر آن بر درمان رفلاکس معده
امپرازول که ازجمله بهترین دارو برای رفلاکس معده و شناخته شده نیز هست، با نام تجاری پریلوسک نیز شناخته میشود، این دارو برای درمان مشکلات معده و مری مانند بیماری رفلاکس گاستروازوفاژینال و زخم معده نیز استفاده میشود.
همانطور که گفته شد امپرازول به دسته داروهای مهارکننده پمپ پروتون تعلق دارد. این داروها پمپهایی که در سلولهای معده اسیدی هستند را مسدود میکنند. در نتیجه، امپرازول میزان اسید معده را کاهش میدهد و میتواند به موارد زیر کمک کند:
- کاهش سوزش سر دل و علائم GERD مانند ترش کردن، احساس گلو درد و مشکل در بلع
- جلوگیری از ایجاد زخم معده و روده
- درمان زخم معده و روده
- کمک به درمان عفونت هلیکوباکترپیلوری، باکتریایی که میتواند باعث زخم معده شود.
امپرازول بهصورت کپسول، قرص و پودر خوراکی موجود است. توجه داشته باشید که این دارو را باید طبق دستور پزشک مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: بهترین دارو برای درد دندان | عوامل ایجاد دندان درد
نکاتی برای مصرف داروهای مناسب رفلاکس معده
در کنار مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک برای رفلاکس معده، میتوانید با رعایت برخی نکات، به افزایش اثربخشی داروها و کاهش عوارض جانبی آنها کمک کنید.
بنابراین اگر میخواهید تاثیر بهترین دارو برای رفلاکس معده را افزایش دهید، رعایت نکات زیر را فراموش نکنید:
- مصرف دارو طبق دستور پزشک: دستورالعملهای پزشک را به دقت دنبال کنید. داروها را دقیقا طبق دستور پزشک، از نظر میزان مصرف، زمان مصرف و نحوه مصرف (با معده خالی یا همراه غذا) مصرف کنید.
- کاهش وزن: اگر اضافه وزن یا چاقی دارید، کاهش وزن میتواند به کاهش فشار روی معده و به طبع آن، کاهش علائم رفلاکس معده کمک کند.
- اجتناب از غذاهای محرک: برخی غذاها میتوانند علائم رفلاکس معده را تشدید کنند. غذاهای محرک رایج شامل غذاهای تند و پر چرب، سیر و پیاز، غذاهای سرخ شده شکلات و نعناع میشود.
- ترک سیگار: سیگار کشیدن میتواند علائم رفلاکس معده را بدتر کند.
- بلند کردن سر تخت خواب: بلند کردن سر تخت به اندازه ۱۵ تا ۲۰ سانتی متر میتواند به جلوگیری از برگشت اسید معده به مری در شب کمک کند.
- کنترل استرس: استرس میتواند علائم رفلاکس معده را تشدید کند. روشهای مختلفی برای کنترل استرس مانند یوگا، مدیتیشن و تنفس عمیق وجود دارد.
بنابراین درست است که داروهای مختلفی برای درمان رفلاکس معده وجود دارد، اما بهترین دارو برای شما به شدت علائمتان و شرایط سلامتیتان بستگی دارد. همچنین علاوهبر دارو، تغییرات در شیوه زندگی نیز میتواند به کاهش علائم رفلاکس معده کمک کند.
هیچ دیدگاهی درج نشده - اولین نفر باشید